0

Składniki:

150 g mąki orkiszowej
150 g delikatnych płatków owsianych
1 saszetka tatarskiego proszku do pieczenia Natura
40 g kakao w proszku
1 saszetka cukru waniliowego Natura
2-3 dojrzałe banany
180 ml mleka migdałowego
trochę cynamonu
3 łyżeczki oleju (np. słonecznikowego)
50 g wegańskiej ciemnej czekolady

Jak to zrobić:

Wymieszaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, kakao i cukier waniliowy.

Banany rozgnieść widelcem i również dodać do miski. Dodaj mleko, cynamon i olej.

Wszystko dobrze wymieszaj mikserem ręcznym.

Rozpuść ciemną czekoladę i wymieszaj. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem bochenek i piec w 180 stopniach na grzaniu od góry i od dołu przez około 50-60 minut. Na wszelki wypadek zrób próbkę z pałeczek.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany