0

RZYGOTOWANIE  20 minut  CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA  20 minut  KATEGORIA   

Składniki:

1 opakowanie  ekologicznych pasztecików orkiszowych Frika Fix
150 ml wody
300 ziemniaków
kg ogórków (ogórki wiejskie)
40 margaryny
20 mąki
Łyżeczka średnio ostrej musztardy
Sól
pieprz
150 ml bulionu warzywnego z frugoli
150 ml kremu sojowego
posiekany koperek

Jak to zrobić:

1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
2. Ogórki obrać i przekroić na pół, zeskrobać nasiona łyżką, a następnie pokrój w grube plastry.
3. Najpierw podsmaż kostki ziemniaczane na margarynie, a następnie dodaj plastry ogórka i trochę podsmaż.
4.Posyp mąką  i dopraw wszystko musztardą, solą i pieprzem.
5. Dodaj bulion, zagotuj i przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.
6. W międzyczasie przygotuj orkiszowe placki zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
7. Na koniec dopraw ogórki kremem sojowym i posyp posiekanym koperkiem.
8. Połóż gotowe orkiszowe kulki na wierzchu i podawaj.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany