0

PRZYGOTOWANIE 20 minut     CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA 30 minut     KATEGORIA  

Składniki:

160 ml ciepłej wody
płaski chleb
trochę posiekanej sałaty lub warzyw (np. plastry pomidora, krążki cebuli itp. wybrany sos (np. hummus lub tahina)
Do zanurzenia:
1 mała marchewka
½  selera
½ pęczek szczypiorku
½ pęczek pietruszki
250 twarogu
100 kwaśnej śmietany
½ Łyżeczka musztardy
sól sezonowana
biały pieprz

Jak to zrobić:

1 Pozwól mieszaninie falafel pęcznieć zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2.Uformuj małe kulki (o średnicy ok. 4 cm) wilgotnymi dłońmi i smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu, aż uzyskasz chrupiący złoty kolor.
3. Do kąpieli umyj marchewkę i seler i pokrój je na małe kawałki.
4.Umyj zioła i drobno posiekaj.
5. Wymieszaj twaróg z kwaśną śmietaną i musztardą.
6. Wymieszaj warzywa i zioła i dopraw solą i pieprzem.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany