0

PRZYGOTOWANIE  15 minut                  CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA 15 minut                       KATEGORIA   

Składniki:

150 ml ciepłej wody
Cykoria
dojrzałe gruszki
100 gorgonzoli
2 Łyżki słodkiej śmietany

150 ml jogurtu zwykłego
ocet winny
50 grubo posiekanych orzechów włoskich
pieprz, sól

Sposób wykonania:

1 Pozwól mieszaninie pęcznieć zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Wymieszaj gorgonzolę, śmietanę, jogurt 
3. Dopraw solą, pieprzem i octem z białego wina.
4. Umyj i drobno posiekaj liście cykorii, usuwając łodygę.
5. Obierz gruszki i pokrój wzdłuż.
6. Ułóż  na talerzach cykorię, posyp orzechami włoskimi.
7. Z pasztecika uformuj małe kulki i smaż na głębokim oleju, aż będą złote.
8. Odcedzić na papierze kuchennym, nałożyć porcje sałatki i polać sosem Gorgonzola.
Burgery użyte w przepisie znajdziesz tu : https://www.rodzinneskarby.pl/produkt/burgery-z-zielonego-orkiszu-150-g-nr-373/

Zostaw komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany