RZYGOTOWANIE 20 minut CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA 20 minut KATEGORIA Główne dania
Składniki:
1 opakowanie ekologicznych pasztecików orkiszowych Frika Fix
150 ml wody
300 g ziemniaków
1 kg ogórków (ogórki wiejskie)
40 g margaryny
20 g mąki
Łyżeczka średnio ostrej musztardy
Sól
pieprz
150 ml bulionu warzywnego z frugoli
150 ml kremu sojowego
posiekany koperek
Jak to zrobić:
1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
2. Ogórki obrać i przekroić na pół, zeskrobać nasiona łyżką, a następnie pokrój w grube plastry.
3. Najpierw podsmaż kostki ziemniaczane na margarynie, a następnie dodaj plastry ogórka i trochę podsmaż.
4.Posyp mąką i dopraw wszystko musztardą, solą i pieprzem.
5. Dodaj bulion, zagotuj i przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.
6. W międzyczasie przygotuj orkiszowe placki zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
7. Na koniec dopraw ogórki kremem sojowym i posyp posiekanym koperkiem.
8. Połóż gotowe orkiszowe kulki na wierzchu i podawaj.