Orkiszowe kulki w sosie gorgonzola

PRZYGOTOWANIE  15 minut                  CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA 15 minut                       KATEGORIA   Główne dania Składniki: Ekologiczne burgery orkiszowe  150 ml ciepłej wody Cykoria dojrzałe gruszki 100 g gorgonzoli 2 Łyżki słodkiej śmietany 150 ml jogurtu zwykłego ocet winny 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich pieprz, sól Sposób … Continue reading Orkiszowe kulki w sosie gorgonzola

Duszone ogórki z orkiszowymi kulkami

RZYGOTOWANIE  20 minut  CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA  20 minut  KATEGORIA   Główne dania Składniki: 1 opakowanie  ekologicznych pasztecików orkiszowych Frika Fix 150 ml wody 300 g ziemniaków 1 kg ogórków (ogórki wiejskie) 40 g margaryny 20 g mąki Łyżeczka średnio ostrej musztardy Sól pieprz 150 ml bulionu warzywnego z frugoli 150 ml kremu sojowego posiekany koperek Jak to zrobić: 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. 2. Ogórki obrać i … Continue reading Duszone ogórki z orkiszowymi kulkami

Falafel burger z dipem warzywno- twarogowym

PRZYGOTOWANIE 20 minut     CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA 30 minut     KATEGORIA  Główne dania Składniki: 1 Zestaw ekologicznego falafelu 160 ml ciepłej wody płaski chleb trochę posiekanej sałaty lub warzyw (np. plastry pomidora, krążki cebuli itp. wybrany sos (np. hummus lub tahina) Do zanurzenia: 1 mała marchewka ½  selera ½ pęczek szczypiorku ½ pęczek pietruszki 250 g twarogu 100 g kwaśnej śmietany ½ Łyżeczka musztardy sól sezonowana … Continue reading Falafel burger z dipem warzywno- twarogowym

Soczewica po indyjsku

PRZYGOTOWANIE 15 minut   CZAS GOTOWANIA / PIECZENIA   25 min      KATEGORIA   Główne dania Składniki: 1 marchewka 2 ząbki czosnku 2 małe cebule 1 kawałek imbiru (2-3 cm) trochę oleju do smażenia 2 łyżki sosu sojowego 1 puszka brązowej soczewicy ryż 750 ml bulionu warzywnego z przyprawy Frugola Grainy sól i pieprz trochę kurkumy 2-3 … Continue reading Soczewica po indyjsku